ribbs

Röka revbensspjäll på klotgrill

Grilla ribbs som proffsen!

Börja alltid med att dra av hinnan/ membranet som sitter på undersidan. lossa det lätt med en tesked och dra sedan av det med lite hjälp av hushållspapper så får du ett bättre grepp.

Rubba in köttet:

Pudra över Chilifabrikens psycko serie blandning. i mitt fall tog jag stark, men föredrar du mer hetta så prova gärna starkare eller starkast. Klappa försiktigt in kryddan i köttet, gnugga inte ingen vill ha en klump med krydda i munnen!

Grillteknik

Använd den så kallade ormmetoden lägg briketter i en ring runt grillens vägg. Var noga med att inte lägga en hel ring snarare som en båge lägg 2 i bredd med en enkelrad ovanpå. sprid ut rökspån eller några pinnar från ditt fruktträd. Tänd i ena ändan av ringen/ bågen.

Lägg ut ribbsen på gallret och låt dom röka i 3h på ca 100 grader.

Ta sedan av ribbsen och lägg dom på ett ark av folie eller slaktarpapper.

Ringla över lite honung och hyvla över lite smör, använd osthyvel. slå in köttet i folien och lägg tillbaka på grillen. Låt ligga 2 h till.

Sista steget innan du har fantastiska ribbs.

Öppna foliepaketen och plocka ut köttet. pensla på lite BBQ sås och lägg tillbaka på grillen så såsen klibbar till sig.

Servera med valfritt tillbehör. Jag valde att servera med krispiga pommes och grillad majs.

Du behöver:

  • Kamben eller tunna revben
  • Psycko serie creole blandning
  • Honung
  • Smör
  • BBQ-sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *